La Colla

Tot i que des dels primers anys de l’AVAL el so de les gralles sempre ha estat l’acompanyament dels gegants Pigat i Lucía, la  gegantona Especiosa i els Nans, la colla Sons de Vilassar es va crear oficialment el 2009 per poder donar visibilitat al grup de gralles en actes fora del món geganter.
A ritme de caixa, timbals i bombo, les gralles són l’instrument principal la colla. En aquest sentit, actualment la colla Sons està formada per tres tipologies de gralles: seques, dolces i baixa.

REPERTORI

La principal motivació de la colla és acompanyar les figures de l’AVAL i interpretar-ne les seves peces. D’aquestes, les més representatives són la Cançó del Drac, el Ball de la Gegantona, la Boja i el Valset Valencià.
El repertori de la colla es completa amb dos segments més: el primer està format per totes aquelles peces que formen part del repertori geganter i que animen a ballar els gegants durant les cercaviles; i el segon el componen les noves peces que en els darrers anys s’han anat incorporant i que abracen des de cançons d’estil medieval fins a adaptacions per gralla de músiques pop i rock actuals, passant per passosdobles i danses per gralla datades de finals del s.XIX.

FORMACIÓ

La gralla és un instrument que comporta certa dificultat arribar a dominar-lo. Per això, des dels inicis de Sons la vocació del grup ha estat vetllar perquè els components de la colla cada vegada tinguin un major domini del seu instrument i conjuntin amb la resta de la formació. Per això es fan assajos individuals i grupals, on un professor extern o els membres amb major coneixement de l’instrument lideren els assajos i formen als companys.

 

 

Scroll to top